DrukujE-mail
Olejki eteryczne arrow Olejek eteryczny paczuli
Olejek eteryczny NEROLI - Avicenna OilOlejek eteryczny PACZULI - Avicenna Oil

Olejek eteryczny paczuli
Powiększ zdjęcie


Olejek eteryczny paczuli

Cena: 36.80 PLN

Zadaj pytanie o produkt


Olejek eteryczny PACZULI (Pogostemon patchouli)


  Starożytny olejek eteryczny budzący egzaltację i erotyczną szczodrobliwość. Głęboki, cierpki, gorzkawy, zmysłowy i niezwykle trwały zapach tego egzotycznego olejku przybył do nas z Indii wraz z niezwykłymi wzorami na tkaninach, które były przesycone wonią paczuli. Istnieje przesąd, że zapach przyciąga bogactwo. Na Wschodzie używa się olejku paczuli do nawaniania bielizny pościelowej i ubrań i – jak się uważa - zapobiega to rozprzestrzenianiu się infekcji.

  W Chinach, Japonii i Malezji używa się rośliny paczuli w przeziębieniach, bólu głowy, wymiotach, biegunce, bólach brzucha oraz w celu usunięcia nieprzyjemnego zapachu z ust. W Japonii i Malezji używano jej jako odtrutki na ukąszenia jadowitych węży. Olejek paczuli Vivasan zwiera 45% paczulenu, 40% paczulolu, azulen i eugenol. Posiada intensywny aromat drzewno ziołowy z nutą ziemi i korzeni. Olejek paczuli korzystnie wpływa na układ nerwowy. Uspokaja, przynosi atmosferę pokoju i miłości, rozjaśnia przy tym umysł.

  Uważa się, że olejek paczuli wzmacnia potencję i wrażliwość sfer erogennych, wnosi element nowości i odświętności, ubarwia kontakty erotyczne. Olejek paczuli tonizuje organizm, ale woń olejku wpływa także na ograniczenie apetytu (może być pomocny w kuracjach odchudzających). Jednocześnie zapobiega prawdopodobnie zatrzymywaniu płynów w organizmie.

  W kosmetyce olejek paczuli zalecany jest dla skóry dojrzałej, wspomaga jej regenerację, pozytywnie wpływa na skórę popękaną, zmiękcza ją i pomaga usuwać zaczerwienienia. Korzystnie działa na problemy skórne (trądzik, egzemę, blizny). Wspomaga usuwanie obrzęków.

  Olejek paczuli działa przeciwgrzybiczo i skutecznie wspomaga terapie związane z usuwaniem egzemy na tle alergicznym. Zwalcza łupież. Olejek ten nadaje kosmetykom i perfumom wschodni akcent.

Olejek dolnej nuty zapachowej.

Główne właściwości:

- stymuluje układ nerwowy – antydepresant
- antyseptyczne, bakteriobójcze
- antyoksydant wysokiej aktywności
- przyspiesza regenerację tkanek, wskazany dla skóry suchej
- działa antyalergicznie
- skutecznie goi rany, zadrapania, otarcia naskórka
- ma działanie przeciwgrzybicze
- usuwa trądzik i łupież przy skórze tłustej
- stymuluje erotycznie
- skutecznie działa przy egzemach skóry

Zastosowanie:

- depresja, bezsenność, rozdrażnienie
- rany, oparzenia, zadrapania, infekcje grzybicze skóry stóp
- chroniczne zapalenie oskrzeli, grypa, ostre infekcje układu oddechowego
- opryszczka, półpasiec
- egzemy, alergiczne zapalenia skóry, trądzik
- hemoroidy i pęknięcia skóry odbytu
- chrypka
- przetłuszczające się włosy, łupież
- sucha, wrażliwa i podrażniona skóra
- podwyższona temperatura ciała
Przeciwwskazania: Ostatnie tygodnie ciąży! Nie stosować wewnętrznie!

Sposób użycia:

- Kominki aromaterapeutyczne: 2 krople na 5 m² powierzchni pomieszczenia
- Kąpiele aromatyczne: 4 – 6 krople z emulgatorem
- Masaż: 6 – 8 krople na 10 ml olejku do masażu
- Wzbogacanie kosmetyków: 5 – 7 krople na 5 g podstawy
- Refleksoterapia : zmieszać z olejkiem bazowym w proporcji 1:1
- Medaliony aromaterapeutyczne: 2 – 3 krople

Działanie bioenergetyczne:

szlachetny i ciepły aromat paczuli odpędza negatywne emocje, pobudza do twórczego działania, nadaje lekkość myśli, nastraja romantycznie. Pomaga zmierzyć się z dowolną sytuacją, wymagającą analizy i intuicji. Wzmacnia wyższe czakry, pomaga poczuć niepowtarzalny smak dobra i miłości, zapobiega rozwojowi wampiryzmu energetycznego.

Skład: olejek eteryczny paczuli z Singapuru 100%





Ostatnia aktualizacja: czwartek, 23 maj 2013 20:08



Captcha code Type characters you see. OR Type numbers you hear. (Click on image to refresh)
Type characters you see.
 * 
About captcha Project ::  Kupala.Net


www.igya.pl
www.igya.pl